Jump to content

Milyen egy bababiztos lakás? I.

2015. 07. 16. 09:37

Bizony-bizony előbb vagy utóbb az új jövevény érkezésétől számolva szükség lesz a lakás baba biztossá tételére. De hogy, hogyan és mikre is érdemes ilyenkor figyelni azt nem mindenki tudja. Így most segítünk egy picit.

Amikor a csöppség járni tanul, akkor bizony néha el fog esni. Ez ellen nem tudsz tenni semmit sem. Amit viszont megakadályozhatsz az az, hogy ne verje be a fejét mindenféle éles sarokba miközben épp a járást gyakorolja. Ezért jobb, ha minden olyan dohányzóasztalt és egyebet, mely nagyjából térd magasságig ér száműzöl a lakásból egy időre. Legalább addig, míg meg nem tanul rendesen járni.

A másik dolog, melyre ilyenkor nagyon kell figyelni az a konnektor. Hiszen minden furcsa és ismeretlen tárgy megragadj a gyerek figyelmét és addig fogja piszkálni ameddig csak lehet. A legtöbb lakberendezési boltban szerencsére lehet kapni bababiztos védőfelszereléseket, melyeknek remek tartozéka a vakdugó, melyet csak simán bele kell dugni a konnektorba és tökéletesen biztonságossá teszi azt. Persze ebben az esetben is jobb, ha időnként ránézünk, hogy még mindig jól tart-e, hiszen a sok mozgatástól ezek is kilazulhatnak. Márpedig egy gyermek nem szokta annyiban hagyni a dolgokat.

Ez a két leg alapvetőbb dolog, melyet meg kell tenned azért, hogy a kicsid biztonságosan járjon, kelljen a lakásban és semmi baja ne legyen közben. Ezeken kívül persze van pár dolog, amit még fontos megcsinálnod, de ezekre majd a következőkben térek ki.