Jump to content

A bölcsőde nem rontja a kapcsolatot

2023. 02. 08. 19:00

Sok kisgyermekes szülő áll dilemma előtt: járjon-e a kicsi bölcsődébe vagy sem?

Akinek a munkahely megtartása érdekében dönt a bölcsi mellett, annak nincs kérdés. Menni kell a kicsinek bölcsibe és kész. Ám, ha nem a munkát vesszük figyelembe, hanem a kicsit, akkor is eltöprenghet ezen a szülő. Egyértelmű, hogy minden családnak mások az igényei, a lehetőségei.

Egyes extrém esetekben olyan fiatal kisbabák is bekerülhetnek a bölcsődébe, akik alig néhány hónaposak, de 1 éves korú kicsik már bőven elkezdhetnek közösségbe járni, még úgy is, hogy eleinte csak fél napokat tölt ott.

Fontos ugyanis a társas kapcsolatok kiépítése, az abban való eligazodás és persze a kortársak között lenni a fejlődésre is hatással lehet.

Hogy van-e eltérés anya és baba kapcsolatában, ha jár bölcsibe vagy sem? Nos, kimutatták, hogy nincs eltérés, tehát aki attól fél, hogy túl korán viszi közösségbe gyermekét és mindez megrontja a gyermekével való kapcsolatát, felejtse el!

A kicsi gyerekek hamar megszokják az új közeget, az új személyeket és az eleinte mutatott szeparációs szorongást sikerül úgy leküzedeni, hogy a többi gyermek között is oldódott hangulatban képes játszani és tudja, hogy a szülei hazaviszik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)