Jump to content

Ne csak anya…!

2022. 11. 27. 19:00

Az anyasággal nemcsak a várandósságot és a szülést vállaljuk magunkra, hanem egy életen át tartó felelősséget is.

Aztán persze a szoptatás, ami szintén az anya feladata, de később, a hozzátáplálás idején is leginkább az anyára háruló feladat. Ahogyan az altatást is rendre az anya végzi.

Már az első gyermek vállalása előtt, a terhesség során tudjuk, hogy ez vár ránk és örömmel állunk a feladatok elé, de őszintén szólva néha olyan jó lenne, ha ezeket a feladatokat időnként kivennék a kezünkből és mások oldanák meg.

A legtöbb családban ugyanezeket élik meg az anyukák, ami rendjén is van, de egész napos babázós és „semmi mást nem csinálós” nap után kellően össze tudunk esni estére. Csakhogy még hátra van a fürdetés, az elalvás előtti játék, mese és az altatás, ami mondhatni még egy műszak. Erő, kedv persze fogytán.

Ahhoz, hogy a babák ne mindig csak az anyukájukat követeljék még altatáskor is, érdemes beiktatni ehhez a folyamathoz más családtagok segítségét. Ha nem mindig csak anya altat, akkor nem lesz nagy felháborodás akkor sem, ha más fekszik a kicsi mellé. Ezzel azt is elérjük, hogy más is be tud segíteni a babára vigyázásra, ha nekünk valamit el kell intéznünk. Sőt, ezzel azt is megkönnyítjük, hogy máshol, idegen helyen könnyebb legyen az ottalvás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)