Jump to content

Ne csak mesézz, zenélj is!

2022. 07. 31. 19:00

A gyerekeknek nem a halomnyi játék szükséges sem a fejlődésükhöz, sem pedig a szórakoztatásukhoz.

Sokkal fontosabb, hogy kevesebb, de minőségi játékai legyenek a gyerekeknek, de még ennél is nagyobb szükségük van arra, hogy szerető család vegye körül.

A mese, a mesemondás, olvasás fontossága kétségtelen, de ami még nagyon jó közös időtöltés az a zene. Azaz a zene hallgatása vagy a közös zenélés. Mindegy, hogy a szülőnek nincs különösebben jó hangja, az együtt éneklés kétségtelenül fejlesztő, lazító, nyugtató kikapcsolódás.

A ritmusos mondókázás, éneklés kiváló foglalkozás a totyogók számára. Szeretik és élvezik. Miközben pedig éneklünk a gyerkőceinkkel, kedvezően hatunk az idegrendszer fejlődésére. A zene által segítjük a gondolkodás hatékonyságát, az információk feldolgozását és úgy általában a világ felfogását, feldolgozását. Segíti a kreativitást, hatással van az intelligenciára, és még az érzelmi fejlődést is pozitívan befolyásolja.

Valamilyen eszköz által is közvetíthetjük a zenét, de az sosem fogja pótolni azt a közös cselekvést és élményt, amit az jelent, ha a szülő babájának és babájával énekel.

Merd hát hallatni a hangodat akkor is, ha meggyőződésed van arról, hogy jobb lenne, ha rajzolnál. Sőt, használj eszközöket is a ritmusadáshoz, de az is kiváló, ha tapsoltok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)