Jump to content

Ha a világ túl zajos…

2022. 06. 19. 19:00

Előbb vagy utóbb minden szülő megismerkedik a hisztivel. Akkor is, ha az nem túl gyakori és általános. Mindenkinek lehet rossz napja.

Bármennyire is imádjuk gyerkőceinket, van, hogy viselkedésük idegesítő. Még nehezebb elviselni, ha ez általánosan megjelenő. Nemcsak a csemete személyiségében kell keresni az okot. A hisztit valami kiváltja. Lehet, hogy épp csak annyi, hogy fáradt. A megváltozott viselkedést okozhatja félelem, vagy épp így küzd a figyelemért, a szeretetért.

A viselkedés tehát arra reakció, ami a gyerek körül zajlik és így reagál rá. Ez mindig és mindenkor más, hiszen más hatások érnek. Ez azt is jelenti, hogy nem a kicsivel van „baj”, ha hisztizik, hanem a körülményekkel.

A mostani világ felgyorsult, túlpörgött. Könnyen lehet, hogy mindezt a gyerekek is érzik rajtunk és magukon is. Érdemes ilyenkor megpróbálni, hogy az ingereket minimalizáljuk a környezetükben és talán meg is nyugodnak. Ha biztosabbra akarunk menni, akkor töltsünk velük ilyenkor időt. Meséljünk, játsszunk és beszélgessünk velük. Ez jó nekik és nekünk is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)