Jump to content

Anya után végre apa jön

2022. 05. 24. 19:00

Még az első gyermek megszületése előtt is minden anya sejti, hogy lesznek nehéz napok a babával és jó, ha van segítség olykor, aki kicsit besegít.

Legjobb esetben ez a segítség a férj, az apa. Az anyáknak 24 órás elfoglaltságot jelent a baba gondozása. A nap üde színfoltja lehet, ha hazaér az apa a munkából vagy a nagyobb testvér. Ekkor tapasztalja sok anyuka, hogy olyan átható örömmel fogadja a kicsi az apát, amit ő talán nem, vagy nem ilyen formán tapasztal. Eleinte ez még örömöt jelent az anyának, hiszen végre van, aki lefoglalja a kicsit és nem egész nap rajta csüng, de egy idő után talán már féltékenységgel (persze ki nem mutatott) párosul.

Mindegy, hogy a csemete milyen nemű, az anyával töltött egész napos együttlét után nagy az öröm apa láttán. Ez nem azt jelenti, hogy a kötődés az anyukával gyengülni kezd, csupán örülnek apa jelenlétének. Ilyenkor nem ritka, hogy mindent apával közösen akar a csemete megcsinálni, így anya a háttérbe szorul.

Természetesen nem az anya szeretete csitul a kicsikben, csupán az önállósodás egyik jele mutatkozik így meg. Ez később még szélesebb körre terjed ki: testvér, nagyszülő stb.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)