Jump to content

Minél több (játék), annál rosszabb (helyzet)

2022. 04. 23. 19:00

Annyi mindene van és mégis unatkozik. Milyen sok szülő gondolja ezt így, azért, mert a valóságban is ezt tapasztalja.

„Régen nem volt ennyi játékunk, mégis boldogok voltunk.” Halljuk ezt az idősebb generáció tagjaitól. Ma pedig azt tapasztaljuk, hogy a sok játék ellenére is elunják magukat a csemetéink.

 

Álljon meg a menet! Minden azzal kezdődik, hogy mit vásárlunk meg. No, persze a gyerkőcök kaphatnak is ajándékba játékokat, de szülőként még mindig ott a lehetőség, hogy azzal mi gazdálkodjunk.

Az unatkozó gyerek senkinek sem jó. Sem a szülőnek, de még a kicsinek is rossz az, ha nem találja fel magát. Ám, ha a csemete unatkozik, akkor keres magának szórakozást. Az pedig lehet, hogy nem egyezik a szülők igényével.

A gyerekeknek szánt játékok kínálata is olyan óriási, hogy ebben a dömpingben nehéz megtalálni a legmegfelelőbbet. Játék nélkül azonban egy ünnep sem ünnep a kicsik számára, tehát egyértelmű döntés, hogy mégiscsak kapnak akár több személytől is. Ebből eredően a játékok száma egyre nő, de a gyerekek kreativitása mintha ezzel egyidejűleg csökkenne is.

Ha már tetemesre nőtt a darabszám, akkor egy jó megoldás lehet, hogy mindig csak néhány darabot hagyunk kint terítéken a kicsi előtt. A többit összegyűjtjük és eltesszük gyerekbiztos helyre. Hetek múlva pedig a használatban lévők közül elveszünk és lecseréljük „újra”. Így a már régebbi darabok emlékét és élményét is fel lehet frissíteni.

Sokan nem is ismerik annak lehetőségét, hogy játékokat nemcsak vásárolni lehet, hanem bérelni is. Ez azért jó megoldás, mert a repertoár úgy cserélhető, hogy közben otthon nem torlódik fel a sok, használaton kívüli darab.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)