Jump to content

Nem árt a NEM, szülőként használd, amikor kell!

2022. 04. 14. 19:00

A szülők rendszerint alig várják, hogy pici gyermekük beszéde beinduljon. Ez mindegyiknél máshogy és másmilyen ütemben mutatkozik.

Kíváncsian várjuk, hogy melyik szó lesz az amelyiket először kimondja. A NEM szócskát könnyű elsajátítaniuk ezért azt hamar meg is tanulják és büszkén tudják használni. A szülőkkel való ellenkezésre például kiválóan alkalmas.

Ezt a szót azonban nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is alkalmazhatják. Még akkor is, ha a legjobbat szeretnék csemetéiknek. Jól tudjuk, hogy ha minden azonnal teljesítünk és nem tartatunk be bizonyos szabályokat, a gyerekek irányításai kicsúszhat a kezünk közül.

Van, hogy azért nem mondanak nemet a szülők, mert az a könnyebb út. Igen ám, de könnyen lehet, hogy hosszú távon mégsem ez visz előre. Egy másik ok lehet, amiért mindig kedvezni akarnak gyermekeiknek az, hogy attól félnek, hogy tiltással elveszítik jó kapcsolatukat csemetéjükkel. Márpedig ez nem a való életre nevelés elve, hiszen ha majd kikerülnek a világba, akkor is szembesülni fognak NEMekkel, ezért már gyermekkorban acélozni kell őket erre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)