Jump to content

Nagy a korkülönbség, nem lesznek jó testvérek?

2022. 03. 30. 19:00

Az élet nagy rendező, szokták mondani. Van, hogy a kistesó nem érkezik, hiába várják.

Számos oka lehet annak, hogy nem születik kistestvér. Az okok között lehet egészségügyi probléma, de akár úgy is dönthetnek a párok, hogy nem szeretnének másik gyerkőcöt és váratlanul mégis gyermekáldás elé néznek. Előfordulhat az is, hogy ilyenkor jóval nagyobb lesz a testvérek közötti korkülönbség.

Felmerül a kérdés a szülőkben, hogyan fog összenőni és csiszolódni a két testvér? Mindig lesznek olyanok, akik sopánkodnak azon, hogy túl nagy lesz a szakadék a gyerekek között és nem lesz köztük jó testvéri kapcsolat, azonban vannak előnyei is.

Az egyik az, hogy az anya szervezetének bőven van ideje a pihenésre. Sőt a nagy különbség akár azt az érzést is keltheti, mintha a kistesó lenne az első baba. Ugyanakkor több idő marad rákészülni az újbóli éjszakázásokra.

Ha nagyobb a korkülönbség, az azt is jelenti, hogy a nagyobb gyerkőc érettebb a testvér fogadására, így minimalizálódhat a testvérféltékenység. Sőt a nagyobb tesó lehet az a segítség, aki lelkesen végzi el azt a feladatot, amire megkérik a szülők. Mindez pedig nagyon sokat fejleszthet a gyerekeken, felelősségre nevel, feladattudat alakul ki.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)