Jump to content

A kevesebb több lehet. Játék a csecsemőkkel

2022. 02. 08. 19:00

Mit lehet kezdeni egy pici babával? Lehet és egyáltalán érdemes beszélni hozzájuk, játszani velük?

Az újszülöttek számára a nyugalom és a szülők közelsége, valamint az igények kielégítése játssza a főszerepet. A nap nagy részében még az alvásé a főszerep. Amikor ébren van a pici, akkor sem kell magunkból bazári majmot csinálni. A még nagyon picike babák esetében az is szórakoztató, hogy érzékelik a környezetüket. Nincs szükség játékokra ahhoz, hogy a kicsit jól szórakozzanak.

A kicsit nagyobb babák esetében sem kell túlgondolni a velük való foglalkozást. Azaz a megoldást nem az jelenti, hogy elhalmozzuk különféle játékszerekkel. Legyen inkább csak pár darab játék a közelükben és engedjük meg nekik a választás jogát.

A tudatos szülők igyekeznek már korán megkezdeni gyermekük fejlesztését. Ez azt jelenti, hogy már egészen picike kortól kezdve tudatosan ugrálják körbe egész álló nap a kicsit annak érdekében, hogy minél több ingert kapjanak és ez is a fejlődésüket szolgálja. Mégsem árt, ha tudod, hogy a csecsemők számára akár zavaró és ijesztő is lehet a túl sok játék, apa és anya állandó szórakoztatása. Sokkal többet jelent a kisbabák számára a nyugodt környezet, a szülők közelsége és a lassú mozdulatokkal történő játék.

A kevesebb néha több lehet. Bármennyire is az a célunk, hogy minél jobban fejlesszük csemetéinket, nem biztos, hogy minden fejlesztő játék jó hatással van a kicsikre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)