Jump to content

Egyre aktívabbak az apukák

2022. 01. 13. 19:00

Az anyákra kétségtelenül nagyobb terhet róhat a sors a gyermekvállalás során. Ha minden jól működik, mégsem kell mindent egyedül csinálniuk.

Az élet szereposztása szerint a nők lesznek állapotosok és szülik meg a gyerekeket, mint ahogy a szoptatás is az ő feladatuk. Igen, ezek olyan dolgok, amelyet egy apa, egy férfi nem tud átvállalni akkor sem, ha nagyon szívesen tenné. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a férfiak ne tudnának megfelelően gondoskodni egy babáról. Dehogynem!

Más világ van ma, mint régebben volt. A gyermeknevelés és gondozás már nem csupán csak az anyára hárulhat. Ehhez persze szükség van egy áldozatkész apára is. Habár a babával éppen otthon lévő anyuka kiesik a munka világából, így a férfire hárul ténylegesen a családfenntartó szerepe, ez nem jelenti azt, hogy ne tudna és ne akarna foglalkozni gyermekével. Tény, hogy korábban ez volt a természetes, de ma már változott annyit a világ, hogy egyre több férfi dönti el, szervesen kiveszi a részét a gyerekek körüli feladatokban is.

Lassú ugyan a folyamat, de a változás már abban is mérhető, hogy sok apuka számára teljesen egyértelmű az, hogy a gyermek születésén szeretne jelen lenni és azután is szervesen ki szeretné venni a részét a munkában. Ezzel nemcsak a nők életét könnyítik meg, de erősebb kötődés alakítható ki a gyerekekkel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)