Jump to content

Van külső segítséged? A legjobb mindenkinek!

2021. 12. 14. 19:00

A nagyszülők és a közvetlen családtagok nyújthatnak segítséget a kisgyermekes szülőknek a csemetékre való felügyeletben. És ha nincs?

A családi összetétel mindenhol más. A nagyszülők sajnos nem mindig láthatják érkező unokájukat, vagy csak nagyon rövid időre élvezhetik egymás társaságát. Ez mindenkinek nehéz, hiszen a nagyszülők nagyon fontosok az unokák életében. Az is lehet, hogy a távolság vagy valamilyen viszály szakítja szét a családot. Nagyszülők segítségét nélkülözve más segítségben is gondolkodhatunk.

Van egy jó szomszéd, egy kedves munkatárs, aki szívesen vállalja, hogy alkalmanként vigyáz a gyerkőcödre? Örülj neki ahelyett, hogy a rossz anyaság gondolatával traktálod magad. Mindenkinek szüksége van az énidőre, és ha azt te csak úgy tudod elérni, hogy egy nem családtagra bízod a gyerkőcöt, hát tedd meg.

Természetesen ehhez szükség van a bensőséges kapcsolatra, a bizalomra, hogy másra bízzuk gyermekünket.

Jó lenne, ha mindenki alaptézisévé válna ez: a boldog anya boldog gyermeket is jelent egyben. Nemcsak te kapsz énidőt, de a csemeténket is arra biztatjuk ezáltal, hogy másokkal is bensőséges kapcsolatot tudjanak kialakítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)