Jump to content

Kisfiú és babázik? Ez csak természetes!

2021. 11. 28. 19:00

A mai elfogadó világban már nem is olyan nagy feltűnést kelt az, aki nemi identitásának másságáról beszél.

Szülőként el kell fogadnunk gyermekeink egyedi és utánozhatatlan személyiségét. Sőt, akkor is a gyermekünk marad, ha netán azzal áll elénk, hogy más.

Az LMBTQ és a gendersemlegesség ismert, de a játékboltokban még mindig igyekeznek fiús és lányos szekciót kialakítani és online keresés során is tovább lehet szűkíteni a keresést.

Csakhogy a gyerekek számára nem létezik fiús vagy lányos játék. Egyszerűen csak a lehetőséget, az újdonságot és a szórakoztatást keresik a játékokban. Ha azt megtalálják, akkor az lefoglalja őket, máskülönben vagy színesebbé teszik azt saját fantáziavilágukkal, vagy maguk mögött hagyják és keresnek másikat.

Ahogy a kislányok is szívesen tologatják a játékautókat, úgy a kisfiúk esetében miért ijednek meg a szülők attól, hogy baba kerül a kezükbe? Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a nemi identitásában vannak gondok. A kisfiúk kezébe éppúgy beleillik a baba, mint a kislányokéba. A babázás olyan szerepgyakorlatokat jelent a fiúgyermekek számára, amelyek során csiszolhatják készségeiket és később, a gyakorlatban is alkalmazhatják mindazt. Az ilyen játék nemcsak azt jelenti, hogy a szülői szerepre készül a kicsi, sokkal inkább a társas kapcsolatok építésében és az empátia fejlesztésében lesz kulcsfontosságú.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pexels)