Jump to content

Programok várakozás idejére

2021. 10. 04. 19:00

A gyerekek habitusa nem egyforma, így a kötöttségekre sem egyformán reagálnak. Az egyhelyben és csendben ülés azonban még a leghiggadtabb gyerekek számára sem működő.

Előre aggódsz amiatt, hogy állandóan izgő-mozgó gyermekeddel olyan helyre kell mennetek, ahol csendben illik lenni? Nos, az étterem biztos nem a szaladgálás helyszíne, de minden vendéglátóhely fel van készülve gyerekek fogadására is.

A szülők leleményességétől függ, hogy mennyire találják fel magukat a gyerekekkel idegen környezetben. Az sem megoldás, hogy a kényelmetlen helyzettől való félelem miatt soha sehová nem mozdulunk ki. Ha már tudjuk, hogy étterembe fogunk menni, arra fel lehet készülni.

Játékok

Elég néhány játékdarab, amellyel le lehet kötni a gyermeket addig, amíg megérkezik elénk az étel. Utána úgyis az étkezésé lesz a főszerep, amely egy remek elfoglaltság mindenki számára. Az étkezés előtt és utáni időkben pedig előkerülhetnek a játékok.

Könyv

Az előre felkészült szülők nemcsak játékokat raknak a táskába, hanem egy-két kisebb könyvet is, amit aztán a gyerkőccel közösen lehet lapozgatni, nézegetni, történeteket olvasni. Hasznos időtöltés, amellyel senkit sem zavarunk.

Rajzolás

Egy füzet, egy kifestő és a rajzoláshoz, színezéshez szükséges eszközökkel is remekül el lehet terelni a gyerekek figyelmét.

Mozgás

Az is lehet, hogy az étteremhez tartozik egy játszótér, amely nagy segítség lehet az energiától pörgő gyerekek számára. Játszótér híján sem kell kétségbe esni. Egy kis séta is jó módja lehet annak, hogy türelmesebben kivárjuk gyerkőccel az étel érkezését.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)