Jump to content

Mindig ugyanaz?

2021. 09. 20. 19:00

A gyerekek fő tevékenysége a játék, amely nemcsak időtöltés, hanem fejlesztő hatású folyamat is.

Ha megteremtünk minden feltételt a gyermekeink számára ahhoz, hogy játszanak, akkor kapva kapnak az alkalmon. Ehhez nem feltétlenül a sok és sokféle játékra van szükség. A játék fontos tevékenység a gyerekek életében, amely nem mindig érthető a felnőttek számára. Az azonban akár még ijesztő is lehet, ha a szülő azt tapasztalja, hogy gyermek folyton ugyanazt a játékot játssza. Valami gondot kell feltételezni?

Amikor a felnőttek játszanak a gyerekekkel, még ha ugyanazt a játékot is játsszák, igyekeznek másítani a témán, módosítani a történeten, a folyamaton. Ezzel szemben a gyerekek sokszor kérik, hogy térjenek vissza egy-egy történethez.

A gyerekek a játék során tudják megélni érzelmeiket, azokat feldolgozni, a negatívumoktól megszabadulni. Egy játékhoz azért térnek vissza állandóan, mert így átélik azt az érzelmet. Még ha ugyanazt a játékot is játssza, módja van arra, hogy a történet kimenetelét változtatni tudja. A frusztrációktól ezáltal is megszabadulhat, az örömteli pillanatokat pedig újból megélheti.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)