Jump to content

Más korszak, más ingerek

2021. 09. 08. 19:00

Mondják, hogy a mostani világ más, mint korábban volt. Tényleg igaz. A technika folyamatosan fejlődik és ezt a gyermekeink is érzékelik.

Néhány évvel ezelőtt a televíziót tartották a legrosszabbnak, amivel foglalatoskodhat egy kisgyermek a szabad levegőn való játék és egyáltalán bármilyen játék helyett. Ma ez már kiegészült számos más eszközzel, amely már a pici babákra is hatással van.

A kicsi gyermekek nemcsak nyitottak, de kíváncsiak is arra, hogy mi történik körülöttük, ugyanakkor van egy határ, amely túllépése már túl sok nekik. Ilyenkor jelentkezhet a hiszti, a nyűgösség. Nem biztos, hogy fizikai megbetegedés áll mögötte és az sem biztos, hogy csupán csak fáradt.  Elképzelhető, hogy túl sok inger érte a gyerkőcünket.

Nemcsak az internet és televízió okolható azért, ha a gyerekeket érő ingerek lefárasztják. A szülők is szervezhetnek olyan programot, amely a kicsi számára már sok. Az inger jelentkezhet zaj, fény, sok ember formájában is, vagy akár ezek együttese. Ugyanakkor stresszként élhetik meg a gyerekek azt is, ha fáznak vagy nagyon melegük van, de ilyen inger az is, ha nem tudnak kellő időt aludni. Ezek következményeként jelentkezhet az ingerlékenység, kiabálás, düh, fáradtság, hiszti, ha sűrűn felkérezkedik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)