Jump to content

Mit ne tilts meg

2021. 03. 25. 19:00

Természetes, hogy minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének, azonban arra is meg kell tanítanunk őket, hogy mik a szabályok és keretek, amelyben mozoghatnak.

Az állandó tiltás legalább olyan kártékony, mintha mindent a gyerekekre hagynánk. A gyerekek nem kis felnőttek. Nincs tapasztalatuk és az érzéseket is nehezebben kezelik, azokat intenzívebben megélik. Vannak szülői tiltások, amelyeket érdemes lenne elfelejteni.

Nincs sírás

Éppen az imént írtuk, hogy a gyerkőcök milyen érzékenyek és a sírás stressztől is megszabadíthatja a kicsiket. Vagyis azt nem kell tiltani. Természetesen nem a hisztiről van szó, amelyet nem kellene kezelnünk, csupán arról van szó, hogyha a sírást tiltjuk meg a gyerekeknek, akkor a feszültségoldástól is.

 

Érzések

A sírás megtiltása sem jó ötlet, azonban azt sem szabadhatjuk meg gyerkőceinknek, hogy ne tapasztaljanak negatív érzelmeket. Az ugyanis az élethez tartozó. Bármennyire is óvjuk őket, egyszer érezni fogják azokat. Sőt azokat meg is kell élniük, mert általuk fejlődnek, erősödnek.

Kérdezés

Nyitottak és kíváncsiak. Életkori sajátosság. Ha állandóan falakba ütköznek a gyerekek kérdezéseikkel, azaz beléjük fojtják a szót vagy nem válaszolnak nekik, akkor milyen fejlődést remélünk a gyerekektől? Igen, van az az időszak, amikor nagyon fárasztó a kérdéseikre válaszolni, de mégiscsak nagyon fontos. Így is tapasztalatokat gyűjtenek a világról.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)