Jump to content

A megváltozott viselkedés komoly jel

2021. 02. 25. 19:00

A gyerekeket lehet kezelni kis emberként, akik sok minden tudnak, de a maguk szintjén és lehet úgy tekinteni rájuk, mint tudatlanokra.

Tény, hogy életkoruknál fogva a fejlődés első szakaszában még kevesebbet tudnak a világról, mint a felnőttek, de azon vannak, hogy megismerjék a környezetüket, a körülöttük lévő világot. Ezért mindent meg is tesznek és persze a család, a szülők, a nevelési-oktatási intézmények is nagyban segíthetik. Azonban a gyerekeknek olyan szenzorjaik is vannak, amelyeket a felnőttek nem is feltételeznek, így ha viselkedésükben változás áll be, azt egészen másra következtethetik vissza.

A szorongó, viselkedésében egészen komoly változást mutató (éjszakai bepisilés, iskolai nehézségek) problémák állhatnak. Az iskolai elvárások sokasága, a családi veszekedések, haláleset, válás kihathat a gyerekek lelkére és ha azt nem tanítják meg nekik, hogyan kell oldani a feszültséget, akkor még felnőttként is magukon fogják cipelni a terheket.

A stressz már a gyerekeket sem kíméli, így ha a gyerekek viselkedése szinte egyik napról a másikra gyökeresen megváltozik, azt nem szabad semmibe venni. Komoly jel lehet az állandó fejfájásra, hasfájásra panaszkodás, a hirtelen fogyás, az étvágytalanság is. Bármennyire is óvni szeretnénk szülőként a gyerkőceinket, a túlóvás legalább annyira káros lehet.

A biztonságot és szeretetet adó otthon az, ami nagyban tudja enyhíteni az iskolai életből, máshonnan eredő problémákat. A szeretetteljes légkör, a mély beszélgetések enyhítik a gyermekekben lévő stresszt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)