Jump to content

Szigorú szülőként engedékeny nagyszülő

2021. 01. 14. 19:00

A legtöbb esetben igaz az a mondás, hogy mindenütt jó, de a legjobb otthon. A szerencsés unokák pedig még jobban érezhetik magukat a nagyszüleiknél, a nagyszüleikkel.

Ha nem is mindenki tapasztalja meg, de sok szülő számára ismerős lehet az engedékeny, az unokáját elkényeztető nagyszülők esete. Könnyen lehet, hogy az a nagyszülő engedi, hogy az unoka édességet egyen főétkezések előtt, aki a saját gyermekének ezt sosem hagyta. Elképzelhető, hogy engedi a televíziót nézni akkor is, amikor már otthon rég aludni kellene. Egyszóval vannak nagyszülők, akik megszegik azokat a szabályokat, amelyeket gyermekikkel határozottan és ellenkezést nem tűrően betartattak.

Az unokák és a nagyszülők kapcsolata egészen más, mint a szülőkkel. Ez egy cinkos szövetség lehet, amely sokszor takarhat olyan tevékenységet, amely otthon tiltott. Olyan kapcsolat ez, amelyben könnyebben megnyílnak az unokák. Olyan titkok tudói lehet nagypapa és nagymama, amelyről a gyerekek sokkal nehezebben beszélnek a szüleiknek.

A nagyszülők akkor is szülők maradnak, ha már gyermekeik felnőttek. Olyan tapasztalattal vannak felvértezve, amellyel egy szülő koránál fogva sem lehet. Sok tapasztalatuk van az élettel, a gyermekneveléssel kapcsolatban is. Nagyszülőként egészen másképp tekintenek az unokákra. Rajtuk keresztül kijavíthatják nagyszülőként, amit szülőként nem jól csináltak. Azért is tehetnek meg több mindent az unokák a nagyszülőknél, mert több szabadidővel is rendelkeznek, így ráérnek a gyerekekkel foglalkozni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)