Jump to content

Gyermeki jólét szemben a nélkülözéssel

2020. 12. 15. 19:00

Dacosan állnak velünk szemben gyerkőceink, ha valamire nemet mondunk. A dacból hiszti szintű reakció is kialakulhat.

A szülők rémálma valósulhat meg, amikor a gyerekek kivágják a hisztit, mindezt szigorúan nagyobb tömeg előtt, hogy anya, apa égjen, mint a rongy. A síró gyereket a környezet sajnálja, míg a szülők gonosznak tűnő lénynek bizonyulhatnak egyesek szemében. A kicsi gyermekeikkel hasonló élményt megélők természetesen együtt éreznek a szülőkkel.

A hiszti ugyan a gyermeki lét velejárója és szükséges is, hiszen így is tanul a gyerkőc, azonban a szülőkön van az a felelősség, hogy megtanítsák, mi a helyes és mi nem az. Nem tragédia, ha nem vagy nem azonnal teljesíti gyermeke kívánságát a szülő. Ezeket el kell fogadniuk a gyereknek is, hogy minden kívánságunk nem teljesülhet.

A világban nagyon sok gyermek nélkülözik, éhezik, akik minden apróságnak tudnak örülni. Ezzel szembesít egy művész. Fotókollázsaiban a modern jólétet osztja meg az elmaradottsággal, szegénységgel szemben. A török művész képei sokkolóan mutatják meg a valóság két arcát. Ugye, hogy nincs is semmi bajunk? Ugye, hogy milyen gazdagok vagyunk?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=CaJoHzhgE6E)