Jump to content

A kicsi nyugodt alvása a szülőé is

2020. 11. 24. 19:00

A szülők akkor nyugodtak, ha gyermekeik egészségesek, jól esznek, jókedvűek, nyugodtak az éjszakák.

Ha ezek közül valamelyik nem érvényesül, akkor a szülő aggódni kezd. Ha pedig tartósan áll fenn valamelyik probléma, az a szülőkben komoly aggodalmat kelt.

Ráadásul, ha a gyermek nem alszik jól, akkor ez igaz lehet az egész családra. Sok esetben nemcsak az anyát érinti a gyerkőc rossz alvása, nem alvása, hanem mindenki mást is. Azonban tehetünk azért, hogy ne üljön árnyékként a fejünk felett a rossza alvás minden nyűgje, terhe.

Könnyű vacsora

A gyümölcs egészséges és jó, de ne este etessük meg a gyerkőcöt gyümölccsel, mert ne csodálkozzunk, ha nem akar aludni. A könnyű vacsora jelentsen egy bögre tejet, kakaót, joghurtot, sajtot, vagy zabkását, de a nehéz vacsorát felejtsük el.

Nincs kütyü

Szigorúan kütyümentessé kell tenni a lefekvést megelőző órákat, mert rossz hatással van az alvásra. Ez a gyerekekre még inkább igaz, de ne gondoljuk azt, hogy a felnőttek esetében máshogy van ez. Mutassunk példát és az estéket tegyük kütyümentessé.

Nincs helye a számítógépnek sem

Ha okostelefon, tablet nem szerepel az esti lefekvés szeánszában, akkor talán nem kell magyarázni azt sem, hogy a számítógépes játékok sem segítik az elalvást.

Fénytelenül

A nyugodt és pihentető alvást segíti, ha a gyerkőc szobájában sötét van. Némi jelzőfény maradhat a szobában, ami biztonságot ad a gyermeknek, de a sötét az, ami segíti kordában tartani az ember bioritmusát és segít az elalvásban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)