Jump to content

Mi lenne velünk iskola vagy ovi nélkül?!

2020. 11. 19. 19:00

Tavasszal a legtöbb család megérezte a bezártságot, az otthonmaradás minden előnyét és hátrányát megtapasztalhatta.

Hirtelen kellett megoldani a kicsi gyerekek elhelyezését és felügyeletének megoldását. A legtöbben szabadság napjaiból tudták ezt megvalósítani, tehát erre az évre már a legtöbben felhasználták a szabadságuk javát. A koronavírus újabb hulláma megint olyan fenyegetést jelent számunkra, amelyre reagálnunk kellett. A kellő óvintézkedéseket és korlátozásokat a kormány már meghozta. A középiskolás gyerekek otthonról tanulnak, de az általános iskolások még az iskolapadban ülve végzik napi teendőjüket. Vajon meddig?

Ezen nekünk kár rágódni, de mi lesz akkor, ha meghozzák azt a rendeletet, hogy bizonyos időre bezárják a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat is?

A világ más országaiban már teljes lezárást eszközöltek, amelynek következtében minden oktatási és nevelési intézményt bezártak. A munka azonban halad tovább, tehát a gyermekfelügyeletet biztosítani kell. Ezt úgy valósították meg, hogy az adott településen egy-egy ügyeletes intézmény fogadta a gyerekeket, máshol pedig úgynevezett buborékok fogadják a gyerekeket. Ez azt jelenti, hogy egy háztartás kiépíthet kapcsolatot más családokkal és érintkezhetnek is egymással, de csakis ebben a formában működhet tovább. Azaz egymás gyerkőceire vigyáznak. Nem is rossz ötlet. Nemcsak szomszédokra vonatkozhat ez a gyermekmegőrző buborék, igazából bárkivel kialakítható ilyen kapcsolat annak érdekében, hogy segíteni tudjanak egymásnak az emberek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)