Jump to content

Vacsora utáni vacsora

2020. 11. 10. 19:00

Elveink és elképzelésink vannak a gyermeknevelésről, majd szülővé válunk és tapasztaljuk, hogy az elképzelés és a megvalósítás sokszor mennyire távolságot tartanak egymással.

Ragaszkodunk ahhoz, hogy a család együtt, egy asztalnál étkezzen. Ha nem is mindegyik étkezést így bonyolítjuk le, de a gyerekeink számára azt szeretnénk, ha ez nemcsak mindennapos, de teljesen természetes is legyen. Ez csak egy adalék, hiszen az sem mindegy, hogy mit eszik meg a gyermekünk. Az egészséges étkezés a fejlődés alapja, ezért a szülőktől függ, hogy mi kerül a gyerekek elé.

Hányszor tapasztaljuk azt, hogy gyerkőcünk nem hajlandó enni. Igaz? Nemcsak azért, mert nem az ízlésének megfelelő ételt adjuk számukra, hanem éppen nem éhesek akkor, amikor szerintünk ideje lenne enniük. A lefekvés amúgy is sok gyerkőcnél macerás, de az egyik legidegesítőbb, amikor mindenféle indokkal próbálják a gyerekek kitolni az időt. De van, hogy nem az ágyba fekvés okoz gondot a gyerekeknek, hanem tényleg éhesek. Ha már jócskán túl vagytok a vacsorán, és a lefekvés előtt közli a gyerkőc, hogy éhes, valamit adni kell neki. Ahogy éhesen, úgy teletömött pocakkal sem jó lefektetni a gyerekeket. Olyan falatokat szükséges tehát nekik adni, ami telíti a pocakot, de nem terheli meg, így az éjszaka zavartalan lehet.

Gyümölcs folyékony formában

A gyümölcsös turmix vagy smoothie éhséget csillapító megoldás lehet. Akár többféle gyümölcsből elkészítheted az italt, amelyet tejjel hígíts.

Gabonapehely

A teljes kiőrlésű gabonából készült, nem túl cukros gabonapehely tejjel kínálva a gyerekek kedvence lehet a mindennapokban is, de az esti fekvés előtt is könnyebb táplálékot jelent.

Miniszendvics

Teljes kiőrlésű kenyérből, friss felvágottból, zöldségekből gyors és laktató néhány falatot állíthatunk össze éhes gyerkőcünk számára.

Tekercses

Ha tényleg csak néhány falatot szeretnénk az éhes gyerkőcnek adni és abból is a legegészségesebbet lefekvés előtt, akkor segíthet egy kis sonka, sajt és zöldség. A sonkára rakjunk sajtot, ízlés szerinti zöldséget. Ezt felgöngyölve kínáljuk meg a gyerkőcöt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)