Jump to content

Lehet nyugodtan nemet mondani

2020. 09. 03. 19:00

Minden szülő kerülhetett már abba a kellemetlen helyzetbe, amikor gyermeke az üzletben topogva kérleli, hogy egy bizonyos játékot, terméket vásároljon meg. A nemleges válaszra sok esetben sírás, hiszti a reakció.

Otthon is feszegethetik a határokat a gyerekek, de ebben a körben sokkal jobban tud reagálni a szülő. Azonban nagy közönség előtt, idegenek társaságában máshogy igyekszünk viselkedni.

Ismerős lehet a helyzet még akkor is, ha nem túl sűrűn fordul elő. Az évente néhány alkalom is bőven elég ahhoz, hogy megijedjen az ember és azon töprengjen, hogy mit csinál rosszul. Ez az állapot különösen felszínre kerülhet egy játékboltban. Hányszor, de hányszor megbeszéljük a gyerekekkel, hogy szét lehet nézni az üzletben, de nem veszünk semmit. Ennek ellenér szinte biztos, hogy potyogó könnyekkel a szemükben vagy akár hatalmas hiszti, ordítás közepette tudunk csak eljönni az üzletből.

Nem, nem vagyunk rossz szülők! Nem lehet és nem is kell mindent megvenni, amit a gyerkőc kiejt a száján. Normális határokat kell szabni annak érdekében, hogy jusson is, maradjon is. Sőt nyugodt szívvel és lelkiismerettel mondhatjuk azt gyermekinknek, hogy NEM. A sok játék nem a jobb elfoglaltságot biztosítja.

A bőség zavarában lehet, még nehezebben találják fel magukat a gyerekek. Ha otthon így is sok a játék, akkor érdemes néhányat kiemelni és eldugni, hogy majd hónapokkal később újból elő vegyük, mert így érdekesebbé lehet tenni a meglévő játékállományt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)