Jump to content

Idegenben angyal, otthon kisördög

2020. 09. 01. 19:00

Minden szülő átélhette azt a kellemetlenséget, amelyet gyermeke viselkedésében tapasztalt. Mindenhol jól viselkedik a gyerkőc egészen addig, amíg meg nem jelenik a közelében anya vagy apa.

A megnyugtató ebben csak az, hogy nemcsak velünk történik ez meg, hanem másokkal is. Amíg idegen helyről azt halljuk, hogy a gyermekünk egy angyal, minden utasítást elfogad és követ, illedelmes, szófogadó, mégis vicces, de a megfelelő kereteken belül, addig otthon egészen más oldalát is meg tudja mutatni. Sőt ez a probléma szinte lényegében a világban jelen lévő.

Már gyermekként számos szabályt kell betartani, utasítások tömkelegét kell naponta követni és végrehajtani. Az otthon és a szülők az, ahol egy kicsit végre el lehetne engedniük magukat a gyermekeiknek. A szülőknek kiönthetik, hogy mi bántja őket, otthon megszabadulhatnak a felgyülemlett feszültségtől. Ez pedig járhat olyan viselkedéssel, ami talán nem annyira a szülők ínyére valók, de kell egy hely, ahol ki lehet adni a fáradt gőzt. Ha idegen környezetbe kerül gyermekünk, akkor megint úgy érzi, hogy szabályokat kell betartani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)