Jump to content

A helikopter mellett a fűnyíró is lehetséges

2020. 06. 23. 19:00

Természetesen nem az eszközökről van szó, hanem a szülői típusokról, ugyanis létezik helikopter és fűnyíró szülő is.

A legtöbb szülő a legjobbat szeretné gyermekének, de még a legjobb szándék is okozhat olyan károkat a gyermek személyiségében, amelyre nem is gondol a szülő.

A helikopterszülő azt jelenti, hogy a gyermekét féltő szülő állandóan ott köröz gyermeke közelében, hogy tettre kész legyenek bármikor, amikor csak szükség van rá. Ez a túlféltés formája, amely során annyira kikímélik a gyerekeket, hogy azok maguktól már nem tudnak és nem is akarnak megcsinálni semmit. Nem kérdés, hogy ez később, a felnőtt életben egyáltalán nem járható út, hiszen így egy kikímélt, önállótlan embert engednek ki a kezeik közül a szülők.

A fűnyírószülő meg sem engedi, hogy gyermekét bármi nehézség érje, azt még gyökereiben elfojtja, vagy, hogy stílusosak legyünk: elkaszálja. Hasonlóan kímélő módszer ez, amellyel kiölik a gyerekek önállóságát.

Mindkettő esetben azzal kell számolni, hogy a későbbiekben, amikor a szülők kezei közül kikerül a gyerkőc, akkor nem azzal a világgal fog találkozni, mint amit szüleik teremtettek számukra. Emellett elkényeztetetlen, élhetetlen gyermeket nevelnek, és ez senkinek sem jó.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)