Jump to content

Jön a mezítlábas időszak

2020. 06. 04. 19:00

Minden szülő természetes vágya és feladata is, hogy kicsinyét megóvja a betegségektől, bármi rossztól. A túlzott féltés sem a célravezető.

A szülők lehetnek nagyon merevek, és tartani magukat szokásokhoz, saját elképzeléshez, de kezelhetik a mindennapokat lazábban is. Habár mindenki szeretné gyermekét a legnagyobb biztonságban tudni, a túlzott gondoskodás is árthat a kicsiknek.

A túlféltés már az öltöztetésben is megnyilvánulhat. A túl könnyeden vagy épp a túlöltöztetett baba esete sem a legjobb. A cipő viselése teljesen hétköznapi, hiszen az öltözékünk egyik fő darabját jelenti, és már a pici, még csak nem is járó babákra is ráadjuk, azonban jót teszünk azzal is, ha hagyjuk, hogy az apró talpak a természettel érintkezzenek. Bármennyire könnyelműnek és gondatlannak hangzik, bizony a gyerekek egészségét szolgálja a mezítlábas járás.

Ha a babák talpa érintkezik a talajjal, a fűvel, növényekkel, az azt is jelenti, hogy élénkebben tapasztalja meg a világot a kicsi. A nyár kimondottan alkalmas időszak arra, hogy megismertessük gyermekeinket a mezítlábas léttel. Habár sok szülő ódzkodik attól, hogy gyermekén ne legyen semmilyen lábbeli, mert tart a sérüléstől, felfázástól, valójában az egészségtől is megfosztja így gyermekét.

A jó és kényelmes cipőre szükség van a mindennapokban, de igenis lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a kicsi gyerekek talpai érintkezzenek a természettel, mert amikor felfedezik a világot és ezt mezítláb is lehetőségük van, akkor jobban fejlődik az agyuk, ráadásul a cipő nélküli járásnak köszönhetően sokkal óvatosabbá válik mozgásuk, valamint jobb lesz a testtartásuk. A nem megfelelő cipő használata ráadásul meggátolja a lábujjak fejlődését, nehezítik a mozgást és a mozgás fejlődését.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)