Jump to content

A napi rutin része legyen

2020. 05. 26. 19:00

A gyermekvállalás tele van kötelezettségekkel, de néha nagyon is egyszerű a szülő és a gyermek számára is nagyszerű elfoglaltságot találni.

Még csak pénzt sem kell kiadni arra, hogy a baba és a szülő is jól szórakozzon. A sétálás ingyen van, ráadásul a szabad levegő mindenkire jó hatással van. Már a néhány hetes baba számára is szükséges a szabad levegőn való séta, természetesen az időjárást, valamint az anya szülés utáni állapotát figyelembe véve. Arról nem beszélve, hogy a szülés után sok anyuka érzi magát lelkileg megviselten. A természet erőt és energiát adhat még a szülés utáni depressziót megélő nőnek is.

A sétálást – történjen az babakocsival vagy anélkül – kötelező szerűen érdemes a napi rutinba beépíteni. A csecsemők életében is nagyon fontos, hogy a szabad levegőre vigyék, mert az a testi és értelmi fejlődés szempontjából is meghatározó. Erősödik a test ellenállóképessége. A jó levegőn a gyerekek nyugodtabban és mélyebben tudnak aludni.

A már babakocsi nélkül történő séta segíti a mozgásfejlődést, a térérzékelést, a csontrendszer is fejlődik mindeközben.

Egy-egy séta során új dolgokat, embereket és helyzeteket ismernek meg a babák. Megtapasztalhatják a környezetüket, és hagyni is kell, hogy tapasztaljanak.

Természetesen mindenkor figyelembe kell venni az időjárási sajátosságokat és annak megfelelő öltözetet választani a sétához, azonban van, amikor mégsem érdemes elindulni. A -5 fok alatti hőmérséklet az, amikor tanácsosabb otthon maradni. Nagy kánikula idején is a hűvösebb órákat kell kihasználni a sétára, a mozgásra.

A séta mindig lehetőséget ad új emberekkel és új helyzetekkel való ismerkedésre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)