Jump to content

Jó baba, rossz baba

2020. 05. 12. 19:00

Egészséges, életrevaló gyermeket szeretnénk, akik feltalálják magukat és megállják a helyüket. Helyén van a szívük és az eszük is.

Nevelés és személyiség kérdése az is, hogy hogyan reagál a gyermek egyes helyzetekre. Szülőként természetesen a legkönnyebb és a legjobb, ha a gyerkőc jól viselkedik, és nem tűnik ki azzal, hogyan és mit mond. A vásott gyerekek szülei áhítoznak a csendes, nyugodt és jó gyermekről, de talán az is ijesztő lehet, ha egy gyermek mindig jól viselkedik, szorgalmas és azt csinálja, amit kérnek tőle.

Az élethez kell némi lazaság, és ezt a szülők is osztják. A legjobbat szeretnék adni a szülők gyermekeiknek, de talán némileg várjuk tőlük azt is, hogy előtörjön személyiségük. Ez pedig olykor konfliktusokkal jár. Mindenkinek vannak saját gondolatai, így a gyerekeknek is, és egyáltalán nem kötelezőszerű, hogy az mindig egyezzen a szülő véleményével.

A család a legelső nevelő közeg. A gyerekek sok mindent eltanulnak onnan, de nem biztos, hogy mindenre választ kapnak. Folyton tájékozódnak, tanulnak, próbálgatnak, és ez olykor nem tetszik a szülőknek. Azonban nem lehet mindig korlátozni sem a gyerekeket, hiszen akkor beszorítjuk őket a saját világunkba.

Természetesen könnyebb egy mosolygó, barátságos kisbabával bánni, mint egy állandaóan síróval, de minden baba önálló és különleges lény. Oka van a sírásnak, ezért a kiváltó okot kell megkeresni, megszüntetni. A síró baba nem rossz, csak valamit jelez.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)