Jump to content

KO tápszer, nem követendő módszer

2020. 03. 10. 19:00

Sok édesanya vágyik egy olyan csodaszerre, amelytől babája nyugodt és átalussza az éjszakát, így az ők éjszakáik is pihentetővé válnak.

Na, igen, minden olyan édesanya vágyik egy kiadós alvásra – vagy kettőre, háromra -, de azt azzal szeretné elérni, hogy anyateje olyan sok és tápláló legyen, hogy babája jóllakjon, egészséges legyen és jót is aludjon éjszaka. A születés utáni első időszak akkor is az ébrenlétekről szól, ha a baba amúgy jól alszik, hiszen kicsi mennyiségeket eszik egy újszülött, így gyakrabban meg is éhezik. Ez pedig óhatatlanul az anya ébrenlétét követeli.

Egy amerikai anyuka azonban annyira fáradt lehetett, hogy kieszelt valamit, és meg is valósította. Saját keveréket készített, amelybe anyatej vagy ennek híján tápszer kerül, és hozzá bébitápot, rizsport és akár még fájdalomcsillapítót is! Igen, jól olvasod, fájdalomcsillapítót.

A nő megosztotta „találmányát” közösségi oldalon, és követőkre, valamint ellenzőkre is talált.

Akik már kifulladás határán voltak, és kipróbálták a „Ko tápot”, azok isteni csodaszerként alkalmazzák babájuknál, hiszen több nyugodt időszakot élhetnek meg ezáltal, és így nyugodtabbak babájukkal.

A gond csak az, hogy szilárd táplálékot egy féléves kornál fiatalabb kisbaba nem kaphat, mert a még éppen a világot szokó baba emésztőrendszere nincs felkészülve a szilárd tápanyag feldolgozására. Az anyatejen vagy a tápszeren kívül nincs másra szükséges egy babának. Arról nem is beszélve, hogy a fájdalomcsillapító belekeverésével nemcsak a nyugodt éjszakát segíti a szülő, de talán még a gyermeke halálát is.

Tény, hogy anyának, szülőnek lenni nem egyszerű, sőt olykor nagyon is kimerítő, de a legfontosabb szempont mégiscsak a fejlődő baba egészsége, épsége.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)