Jump to content

Felpörgött a gyerkőc kóla nélkül is?

2020. 02. 06. 19:00

A legtöbb szülő célja, hogy gyermekét egészségben és boldogságban tudja felnevelni, és olyan értékekkel felruházva engedjék ki a felnőtt életbe, hogy abban könnyedén elboldoguljanak, érvényesüljenek.

Nemcsak anyagiakról van természetesen szó, hanem sokkal inkább a szellemi és lelki értékekről. A megfelelő nevelésbe az egészségtudatos életmód is beletartozik, így már korán érdemes belenevelni és hozzászoktatni a gyerekeket. A zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok fogyasztása mellett a péksütemények, édességek, üdítőitalok minimalizálása a cél. A kólára sokan úgy tekintenek, amely nem való a gyerekeknek a koffein és egyéb hozzávalók miatt is.

Kávéval sem kínáljuk a gyerekeket, így a kólát is kerüljük az étrendből. A kóla túlzottan felpörgetheti a gyerekeket, árt a szívnek, az érrendszernek, a fogaknak, egyszóval kerülendő ital. Azonban sokan nem is tudják, hogy ha kólát nem is fogyaszt a gyerkőc, attól még koffeinhez hozzájuttathatja gyermekét anélkül, hogy tudná.

Ha a kóla tiltólistás a gyerkőc életében, akkor ne gondoljuk, hogy az energiaital sokkal kíméletesebb. Főleg a tinik körében menő az ilyen italok fogyasztása, pedig az koffeinben és cukortartalomban is igencsak bővelkedik.

Sőt, kedves szülők érdemes átgondolni, hogy milyen üdítőt vásárolunk a gyerkőcnek. A teát ártalmatlannak véljük, de tudvalévő, hogy ugyancsak koffeintartalommal bír. A bolti jeges teán kívül az otthon lefőzött tea ugyanúgy koffeines.

Melyik gyerkőc ne szeretné az édességet? Talán nincs is olyan, de azt nem árt tudni, hogy mind a tej-, mind pedig az étcsokoládé is tartalmaz koffeint. Ez igaz minden csokoládét tartalmazó nyalánkságra, így a csokifagyira, mogyorókrémre is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)