Jump to content

Az a bizonyos túl nagy csend

2019. 05. 09. 19:00

Mi az, amit a legtöbb kisgyermekes szülő hiányként tapasztal életében? Az egyik biztosan a nyugodt, átaludt éjszaka, de számolni kell azzal is, hogy a gyerekjátékok mindenhol megjelenhetnek. No és a csend az, ami nagyon hiányozhat.

Valószínűleg sok kisgyermekes szülő ért egyet azzal az óhajjal, hogy az életük ugyan boldog, imádják gyerkőceiket, de időközönként szükségük lenne egy kis csendre, nyugalomra. Ha olyan család veszi körbe a szülőket, hogy a gyerekekre tudnak a nagyszülők, keresztszülők, barátok vigyázni, akkor néhány órás kikapcsolódás során felüdülhet a végtelenségig fáradt anya és apa. A pihenés jelentheti azt, hogy megpróbálnak a szülők egy igazán kiadósat, pihentetőt aludni, de az is lehet, hogy néhány napra elhúzódnak a világ elől, ahol aktív pihenéssel, kulturálódással tölthetik idejüket. Felüdülés ez a fáradt idegeknek.

A csend azonban otthon is jelentkezhet, gyermekeink körében. Ez az a csend azonban, amelytől a legtöbb szülő tart. A gyanúsan nagy csend jelentheti azt, hogy a gyermekeinknek vásárolt megannyi játék végre értelmet nyert, és nagyon jól feltalálják magát azokkal, vagyis csendben játszanak. Elképzelhető ez a változat, de a szülők többsége valami mást sejt a háttérben, valami csínyt. Van, hogy ez az elképzelés valósággá válik. Volt már olyan szülő, aki arra nyitott be a gyerekszobába, hogy szinte minden falfelület és bútor szisztematikusan filces lett. Más szülők a konyhába érve tapasztalták azt, hogy minden hófehér borított odabent, mert a gyerkőc nagy csendben a kilónyi lisztet kiöntötte. Ugyanez előfordulhat bármilyen más alapanyaggal is "a szülők nagy örömére". A fürdőszoba is az a hely, amely rejthet a gyerekek számára érdekességeket. Nem véletlenül szükséges a vegyszereket kisgyermekektől elzárva tartani. De még a mellékhelyiség is rejtegethet olyan titkokat, amelyeket a gyerekek szeretnek felfedezni, így a vécépapír is okot adhat a játékra.

Ahány család, annyiféle lehetőség van arra, hogy mit eredményez a túlzott csend. Nézzünk inkább erre példát!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=YB1kct_GJr8)