Jump to content

Mikor jön a kistesó?

2019. 04. 26. 19:00

A szerelemre mindenki vágyik, és a boldog párkapcsolat központi szerepet játszik életünkben. Mindig van azonban egy újabb meglépendő lépcsőfok.

Amikor a szerelmesek még csak együtt járnak, faggatják őket az elköteleződésről. Ha az összeköltözésen is túl vannak, jön az újabb kérdés. Mikor házasodnak már össze? Ha azon is túl vannak, akkor biztosan megtalálják azok, akik a családalapításról faggatóznak. Az gondolhatnák, hogy ha megszületik a pár első kisbabája, akkor végre abbamaradnak a kérdezősködések.

Nem így van. Mikor jön a testvérke? Teszik fel sokaknak ezt a kérdést.

Igazi családdá avanzsál az a szülőpáros, akinek megszületik első gyermeke. Az érzés leírhatatlan, csodálatos, de az biztos, hogy a gyerekvállalás szépsége mellett nehézségekkel is találkoznak a szülők. Vannak, akik már az első gyermek megszületésével igazi családnak érzi magukat, és annak ellenére, hogy minden zökkenőmentesen történik életükben, olyan harmóniában élnek, hogy nem érzik szükségét, hogy kistestvér szülessen. Egyes párok pedig már kapcsolatuk elején megbeszélik, hogy több gyermeket szeretnének, így az első gyermek vállalása csak a kezdete az igazi családdá válásuknak.

A gyermekvállalás senki számára sem kötelezően vállalt felelősség. Boldog és kiegyensúlyozott életet élhet az is, aki tudatosan nem vállal gyermeket. Semmi jogunk az elítélésre. Ez azonban nem a legáltalánosabb életszemlélet. Azonban, akik egy gyermeket vállalnak, majdcsak olyannak számítanak, mintha nem is lenne gyermekük.

Márpedig, ez eleve minden pár saját döntése. Joguk van úgy dönteni, hogy egy gyerkőccel is boldog életet tudnak élni.

A fő hangsúly azon van, hogy az egyke kívánt gyermekként szülessen meg, ne pedig végül megszületettként. A családalapítás nagy áldozatokkal és felelőséggel járó, így ha az első gyermek születése után a párok kevésbé elégedettek az életükkel, mint korábban voltak, akkor az újabb gyermek vállalásának esélye is csökken.

A több gyermek vállalásában fontos szerepet játszhat a boldogság érzése, de még nagyobb nyomással van az anyagi helyzet, valamint a házasság minősége is.

A szakértők tudományos vizsgálataik során megállapították, hogy sok pár az első gyermek megszületése után annyira megijed az alváshiánytól, a kiadásoktól, a házasságuk minőségének megromlásától, hogy második gyermek vállalásában már nem is gondolkodnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)