Jump to content

Ajándékozz másképp! Hogyan fektess be gyermeked jövőjébe okosan?

2018. 05. 18. 14:01

Milyen ajándékot adjunk a gyereknek? Manapság nincs hiány a választási lehetőségekből, talán ezért is jelent sokszor óriási dilemmát, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást. Sokszor érezzük úgy, hogy nem kerülhetjük el az aktuális divathóbortokat, de már tele a fiók a fidget spinnerekkel és társaikkal. Ezért érdemes megállni egy pillanatra, és elgondolkodni: mi lehet az, amivel gyermekünk felnőtté válását anyagilag is segíthetjük? Íme egy javaslat, amivel még a gyerekek kütyü igényét is kielégíthetjük!

Újabb ragadós, világító bábu menő az oviban? Az osztálytársak közül már mindenkinek van a legtrendibb pörgettyűből, és persze az okos kütyük száma is hatványozódik a suliban? Bármennyire is érezzük, nemet kellene mondani, szülőként tudjuk jól, hogy nehéz lesz. Hiszen mindent szeretnénk megadni a gyermekünknek, mert az a célunk, hogy boldognak, elégedettnek lássuk.

De érdemes belegondolni abba, hogy milyen sokat költünk az évek során rövid örömet szerző játékokra, pörgős-világítós-ragadós izékre! Nem lenne érdemes ezek mellett hosszú távra is gondolkodni, befektetni? Ehhez nem kell feltétlenül lemondani más ajándékokról, hiszen a gyerekeknek fontosak ezek a meglepetések is. De próbáljunk meg arra törekedni, hogy hasznos és időtálló ajándékokat is vegyünk.

Mi lehet ilyen? Az önálló élet egyik legfontosabb alappillére egy lakás, amit pályakezdőként nem fognak tudni önerőből finanszírozni. Ha igazán hosszú távon gondolkodunk, akkor érdemes gyermekünknek lakástakarékot nyitni.

A tudatos spórolás a gyermeknek kis összegek összegyűjtésével is látványos eredményt hozhat a FundiMini Gyerekszámlával. Ha kellően hosszú időre kalkulálunk, a két egymást követő lakásszámlából álló konstrukció segítségével már havi 20 ezer forintos megtakarítással és az igénybe vehető lakáskölcsönnel együtt akár a saját otthon megvásárlásában is támogathatjuk gyermekünket! A megtakarításra állami támogatás jár, ami kamatadó- és járulékmentes. A szerződéshez FundiMini Okosperselyt kapnak a gyerekek ajándékba, amellyel szórakozva tanulhatják meg a takarékoskodás alapjait. A végső összeget pedig lakásvásárlásra, átalakításra, felújításra vagy bővítésre is fel lehet használni a későbbiekben.

A FundiMini Gyerekszámlával tehát nemcsak gyermekünk jövőjéről gondoskodhatunk, és segíthetjük első saját otthona megteremtésében, hanem kütyü-igényét is kielégíthetjük, ráadásként pedig az Okospersely segítségével takarékoskodni is tanul!

(Forrás: szerkesztőség)