Jump to content

A gyerekek jobban örülnek egy kutyának, mint egy testvérnek

2017. 03. 10. 12:26

Egy friss tanulmány szerint a gyerekek számára kielégítőbb egy állattal (különösen kutyával) tölteni az időt, mint testvérükkel. De ez valójában teljesen érthető.

A testvérekkel lehet mindenféle mókásat játszani, ugyanakkor elég sokszor idegesítőek is, míg egy kutyával lehet mindenféle mókásat játszani, és soha nem idegesítő. Ezért nem is olyan meglepő talán a Cambridge-i Egyetem legfrissebb kutatásának eredménye, ami szerint a gyerekek sokkal többre értékelnek egy állatot (különösen kutyát), mint egy testvért.

A kísérletben megkérdezett 12 évesek szorosabb barátságot éreztek házi kedvenceikkel, mint testvéreikkel, továbbá azt is elárulták, hogy több titkot osztanak meg az állatokkal, mint a testvérekkel, ami eléggé aranyos amúgy. A jó viszonyhoz nyilván erősen hozzájárul, hogy a kutyák nem beszélnek, ezért a konfliktusok száma lényegesen kevesebb a gyerekek és az állatok között.

Ez persze még nem azt jelenti, hogy a gyerekek ne szeretnék a testvéreiket, egyszerűen csak annyit – ami mindig újra és újra bebizonyosodik –, hogy a kutyáknál nincsen jobb dolog a világon.

(Forrás: purewow.com)