Jump to content

8 elképesztően rossz szülői szokás, aminek a gyerek látja kárát

2016. 10. 13. 16:44

Ezeket érdemes elkerülni, ha nem akarjuk, hogy a gyerekünk boldogtalan felnőtt legyen.

1. Amikor túl komolyan veszik a gyerekek sportját

"Bíró voltam egy mai meccsen, amikor néhány idősebb tag "k****szott seggfejnek" hívott, majd két szülő rasszista megjegyzéseket kiabált egymásra és majdnem verekedni kezdtek. Ez egyébként csak egy sima 18 év alatti meccs volt, és tudják mit? A gyerekek tök jól elvoltak, amíg ez az egész el nem kezdődött..." 

2. Soha ne mondd, hogy soha

"Van az, amikor a szülők soha nem mondanak nemet a gyereknek, és nem húzzák meg határokat: hallgatni egy 8 évest amikor kiakad, és goromba a szülőkkel és idegenekkel, méghozzá max hangerőn, nem valami kellemes. "

3. A gyerek napjának percekre lebontott megszervezése

"Vannak szülők, akik úgy megtervezik a gyerek napját, hogy nincs benne megállás: iskola reggeltől négyig, majd iskola utána tanulás négytől hatig, majd zongora lecke hattól hétig, foci keddenként és csütörtökönként, és így tovább. Öblít és ismétel. Oh, ha véletlenül nem ötösökkel jössz haza, ásd is el magad. Ismerek valakit, akinek ilyen menetrendszerű élete volt. Komplett roncs. "

4. Intim képek megosztása a közösségi médiában

"A gyerekedről megosztott kép a kádban, miközben belepisil, egyáltalán nem oké, inkább visszatetsző. Nem hiszem, hogy a ha a gyereked becsinál, vagy amikor először WC-zik, az vicces vagy cuki. Nem akarom ezt nézni a hírfolyamomban."

5. Ha hagyod, hogy a gyerekeid sokáig fent maradjanak veled

"Sok ember hagyja, hogy a gyereki fent maradjanak velük akár a reggeli órákig. Pedig 11 órakor már valószínűleg mind kimerült, hisztis, és fáradt. Tedd a gyereked időben ágyba."

6. Amikor a szülők kényszerítik a gyereket, hogy ne hagyják üresen a tányért

"Én is emiatt lettem kövérebb."

7. Gyorskaja, mint jutalom

"Azt hiszem nem a legjobb ötlet összekapcsolni a jó viselkedést a szemét kajával. Amúgy jó dolog megdicsérni a gyereket a jó viselkedésért addig, amíg nem tartasz minden egyes alkalommal partit emiatt."

8. Nyilvános megszégyenítés

"Ha nyilvánosan megszégyeníted a gyereked, akkor nem vagy más, mint egy rohadék, egy undorító emberi lény."

(Forrás: babasoldal.hu)