Jump to content

Így úszd meg a dackorszakot - 2. rész

2016. 05. 09. 13:17

Pont akkor, amikor már azt hiszed, elkaptad a fonalat, és tudod, hogyan kell bánni a gyerekeddel, hirtelen totyogóvá válik, és belép a dackorszakba. Ilyenkor értetlenül állsz, és fogalmad sincs, mit tegyél, amikor épp idegrohamot kap. Ez az időszak embert próbáló feladat elé állít minden anyukát, de van pár tippünk, amivel megkönnyítheted az életedet.

Fogadd be a „nem” szót.

Olyan szép, egyszerű szó. Érezd át. Nemsokára már álmodban is ezt fogod mormogni, mert olyan sokszor kapod meg az arcodba, hogy egy idő után már mélységesen megdöbbensz, ha véletlenül elhangzik a totyogód szájából az, hogy „igen”.

Legyél rugalmas.

Amit a totyogód ma szeretett, azt holnap teljes szívéből utálni fogja. Ha múlt héten odavolt a sajtos tésztáért, ezen a héten rád borítja az egész tányért, és csak banánt hajlandó enni. Ússz az árral, minden ellenállás hasztalan.

Készítsd fel a szíved a krokodilkönnyekre és kölyökkutyaszemekre.

Vigyázz, ez egy csapda! Amilyen kicsi, olyan furfangos, és képes átváltozni übercuki kölyökkutyává, ha el akarja érni a célját. Nem tudsz ellenállni neki, annyira aranyos, ez kódolva van. Levesz a lábadról vele.

Fogadd el, hogy ő a világ közepe.

Egyelőre legalábbis. Kicsit arrogáns, irracionális és önző, de ez szerencsére mulandó. Abból tanul, ahogy te reagálsz az idegösszeomlásaira. Érdemes ezért kerülni a káromkodásokat, miután mondjuk ledobta a földre az egész tál borsófőzeléket, mert ez tipikusan az az időszak, amikor a legrosszabbat tanulják el, de azt azonnal. Biztasd magad azzal, hogy alig egy év, és ez is elmúlik.