Jump to content

Így úszd meg a dackorszakot - 1. rész

2016. 05. 06. 13:16

Pont akkor, amikor már azt hiszed, elkaptad a fonalat, és tudod, hogyan kell bánni a gyerekeddel, hirtelen totyogóvá válik, és belép a dackorszakba. Ilyenkor értetlenül állsz, és fogalmad sincs, mit tegyél, amikor épp idegrohamot kap. Ez az időszak embert próbáló feladat elé állít minden anyukát, de van pár tippünk, amivel megkönnyítheted az életedet.

Tanuld meg, hogy a zaj jót, a csend pedig rosszat jelent.

Nem véletlenül született az a kifejezés, hogy baljós csend van, biztos, hogy egy anyuka találta ki, aki rájött, hogy amikor csendben van a totyogó gyermeke, akkor valami égbekiáltó rosszaságot követ el épp. Ilyenkor borítja ki a lisztet, firkál a falra, szereli szét anya számítógépét, vagy ássa el a távirányítót a kert végében. Örülj, ha zajong, mert az azt jelenti, hogy épp nem rombol le semmit.

A vécé pont megfelelő hely arra, hogy játékokat tömjön bele.

Zárd az ajtót, és csak felügyelet mellett hagyd, hogy a vécén trónoljon, mert előszeretettel tömköd bele mindenféle játékot, guriga vécépapírokat, táskádból kilopott iratokat, kulcscsomókat. Amit bele lehet dobni a vécébe, az bele lesz dobva. És neked semmi kedved könyékig a vécében turkálni és kihalászni a belerejtett cuccokat, hidd el.

Tanulj meg helyesen osztozni.

A totyogó szótárában a helyes osztozkodás azt jelenti, hogy ha valamit akar, az az övé. Bármikor, bárhol, bármi. „Ideadod most rögtön, vagy megkínozlak a sikításommal.” Ne hidd, hogy majd le tudod beszélni szépen, észérvekkel, vagy majd belemegy valami logikus cserekereskedelembe. Lehet, hogy kicsi a gyermeked, de igazából ebben könyörtelen.