Banános-tönkölybúzás gabonapép (6–7 hónapos kortól)
Hozzávalók / 1 adag
- 1 közepes db banán
- 1 dl víz
- 2 dkg tönkölybúza (gabonapép)
Elkészítés: Egy üvegedénybe beletesszük a gabonapépet, a vizet felforraljuk, ráöntjük. Alaposan elkeverjük, szűrőn átszűrjük. Közben a banánt botmixerrel összetörjük, szükség esetén kevés forralt vízzel lazítjuk. A turmixolt banánhoz adjuk a gabonapépet, és még egyszer összeturmixoljuk.
--------------------
Tejmentes almatorta
Hozzávalók / 6 adag
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 1 db tojássárgája
- 8 db alma
- 0,5 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A lisztet összekeverjük a margarinnal, tojással, ha szükséges, kis vizet adunk hozzá. Fél órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk többször is a tésztát, majd egy kerek formába tesszük, és villával megszurkáljuk, hogy ne emelkedjen fel. 10 percet sütjük.Közben öt almából a vaníliás cukor hozzáadásával kompótot főzünk. Ügyeljünk rá, hogy ne használjunk túl sok vizet a főzéshez. Ha elkészült, villával szétnyomkodjuk az almadarabokat, majd a pépet a tésztára kanalazzuk. A maradék almát is meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, rátesszük a tortára, és 30 percig sütjük. Sütési hőfok: 150°C
--------------------