Jump to content

Így vond be játékosan a gyereket a takarításba

2015. 12. 25. 11:50

Ahhoz, hogy ne a te nyakadban legyen az egész háztartás és annak minden nyűgje, rá kell vezetned a gyerekeket arra, hogy a takarításban segíteni jó móka.

Seprűtáncos játék
Könnyű játék, a kicsik imádják és nagyon vicces helyzetek alakulhatnak ki belőle. Öltözzetek be a takarításhoz diszkós ruhákba, és tegyél be olyan zenét, amit a gyerek is szeret. Válassza ki ő a zenei aláfestést és azt a területet, amit felseper vagy felporszívóz. Add a kezébe a szükséges eszközt, és indulhat a táncolva takarítás.

Rendezkedős vonatos játék
Remek játék arra, hogy összeszedjétek a lakás minden pontján heverő holmikat. Ehhez szükség van minden szobához egy gurulós dobozra, lehetőleg minden szoba kapjon különböző színű dobozt. De használhattok kartondobozokat is, amiket a gyerekek dekorálnak ki mindenféle színnel. A dobozokat szobáról szobára kell tolni, és a megfelelő dobozba berakni, ami azzal a színnel jelölt szobába való.

Amint egy doboz megtelik holmival, a vezetőjének a színéhez tartozó szobába kell vinnie és otthagyni. Amikor mindegyik doboz megtelik és a földön már nem hever semmi oda nem illő dolog, akkor a gyerekek kipakolnak belőle és a helyükre teszik a holmikat. Érdekes és kalandos játék válhat belőle, ami segít rendben tartani a szobákat.

Szennyesben turkálós játék
Lehet, hogy kicsit tovább tart bepakolni a mosást, de legalább nem neked kell összeszedni a szobákból a szennyest, amit előszeretettel hagynak ott, ahol épp levették magukról. Annyi a dolgod, hogy színeket mondasz a gyerekeidnek, például „zöld” vagy „lila”, és nekik az ilyen színű ruhákat kell a szennyesből és a szobákból odavinni a mosógéphez. Így szétválogatják a színeket a mosáshoz észrevétlenül, és még jót is szaladgálnak közben.