Jump to content

Gondoltál arra, hogyan lesz gyermekednek otthona?

2015. 11. 09. 11:04

A lakáscélú megtakarítás előnyeit biztos Te is jól ismered: az állami támogatást, a kamatadó-mentességet, a rugalmas lakáscélú felhasználási lehetőségeket. De kisgyermeked felnőtt korában vajon élvezheti majd ezeket az előnyöket?

A legtöbb családban az otthonteremtéssel kapcsolatos kiadások terhelik meg a legjobban a közös kasszát. Ráadásul, ha a megfelelő pillanatban nem teremthető elő elég pénz, akkor kompromisszumokat kell kötni, amelyek akár évtizedekre rányomhatják bélyegüket egy otthon hangulatára.

A legtöbb szülő ezért számol azzal, hogy legalább gyermeke első lakásának költségeit nagy részben neki kell fedeznie (próbáld ki ezt a kalkulátort, ha kíváncsi vagy, mekkora összeget tegyél félre). A pályakezdő fizetések nem csak Magyarországon, de jellemzően az európai országok nagy részében nem teszik lehetővé az önálló lakásvásárlást.

Előzd meg a kapkodást, kerüljétek el a kompromisszumokat!

A felnőtté válás, önállósodás, a kiszakadás a szülő házból már önmagában egy nehéz időszak, ami nem csak neked lesz érzelmileg megterhelő, de gyermekednek is.

A FundiMini Gyerekszámlával már most felkészülhetsz arra a támogatásra, amire gyermekednek saját otthonteremtésekor szüksége lesz. A FundiMini Gyerekszámla ugyanis egy olyan lakástakarék-konstrukció, amelyhez két lakásszámla egymást követő megkötése kapcsolódik, így hosszabb futamidőt tesz lehetővé. A FundiMinivel olyan megtakarítást indíthatsz, amellyel hosszútávon takarékoskodhatsz, hiszen akár 10+10 éves futamidőt is választhatsz (a kalkulátorban kipróbálhatsz más futamidőt is).

Ennyi idő alatt a rendszeres megtakarítás már önmagában jelentős összeget eredményez. Mivel lakáscélú megtakarításnak minősül a FundiMini Gyerekszámla is, ezért állami támogatás is kapcsolódik hozzá. Ha pontosan látni szeretnéd, hogy az állami támogatáson felül még milyen kamatokkal számolhatsz, próbáld ki a kalkulátort!

Okospersely jár a FundiMinihez

Ráadásul a Fundamenta minden új gyerekszámlához FundiMini Okosperselyt® ad, ami nem csak izgalmas ajándék a legfiatalabbaknak, de pénzügyi tudatosságukat is fejleszti. Így miközben nő a megtakarításod, gyermeked is megismerheti a takarékoskodás előnyeit.