Jump to content

Gyermekkel az étteremben II.

2015. 09. 23. 20:44

Mindenki tudja, hogy gyermekkel, legyen az kicsi vagy nagy étterembe menni egy kész horror. Hogy ezen kicsit segítsünk, adunk pár tippet, mely talán megkönnyíti a helyzetet.

Origamizzunk!
Ha már kezd bomlani a rend, kapjuk elő a szalvétákat és origamizzunk. Béka, csákó, hajó, bármi, ami az eszünkbe jut és el tudjuk készíteni, ilyenkor jól jöhet.

Kiszínező a megmentő
Vigyünk magunkkal kiszínezőt, és persze színes ceruzákat is. Ha a leves és a főétel között készítenek egy szép rajzot, ígérjünk nekik (és persze tartsuk is be!) finom desszertet.

Durcásoknak meséljünk
Annak ellenére, hogy a kedvenc ételüket rendeltük, gyakran előfordul, hogy a gyermek kijelenti, hogy utálja az elé lerakott ebédet. Ilyenkor kezdődhet a hiszti meg a durcáskodás. Nem az étterem a megfelelő hely, hogy a hisztit letörjük, próbáljuk meg inkább vicces mesével oldani a feszültséget. Sokkal hamarabb túljutunk rajta, mintha beleállnánk a vitába.

Játszunk az evőeszközökkel
A gyerekek imádnak játszani az evőeszközökkel, fogpiszkálóval, só- meg borsszóróval. Persze tudjuk, hogy ezt nem lehet... legalábbis egyedül nem, de ki mondta, hogy szülői felügyelettel sem? Rakjunk ki különböző alakzatokat fogpiszkálóból vagy szívószálakból. Ugyanezekkel akár torpedózhatunk is.

Végső mentsvár: okostelefon
Ez tényleg csak a végső segítség legyen, hiszen azt mindannyian tapasztaljuk: ha egyszer hozzájutnak, nem eresztik a kütyüket. Ne hagyjuk magukra őket a játékkal, illetve szabjunk időhatárokat.