Jump to content

Gyermekkel az étteremben I.

2015. 09. 19. 20:38

A bölcsek köve persze nem nálunk van, de pár tippet tudunk adni, hogyan szórakoztassuk a gyerekeket az étteremben, megakadályozva, hogy kitörjön a botrány.

Persze az sem lenne elhanyagolható szempont, hogy mi, felnőttek is jól tudjuk érezni magunkat, vagy legalább megegyük azt, ami a tányérunkra került. A gyerekbarát éttermekben jobb esetben van játszósarok, de nem árt, ha mi is felkészülünk a váratlan helyzetekre.

Ne engedjünk a zsarolásnak!
Készüljünk fel lelkiekben, hogy a gyerekek nem maradnak ülve egészen az ebéd végéig. Ha ezt tudomásul vesszük, máris csökken bennünk a feszültség, koncentrálhatunk arra, hogy elvonjuk a gyermek figyelmét az egy helyben maradásról.

Bánjunk velük felnőttként
Már a megérkezés pillanatától kezeljük őket is felnőttként: a nagyobbak kapjanak külön étlapot, evőeszközöket, szalvétát, és kérjenek ők a felszolgálótól ételt. Játszunk éttermeset!

Rendeljük a kedvenc ételét
Ha átfutottuk az étlapot, keressük meg, hol van a gyerekmenü fejezet. A legtöbb étteremben már készülnek a családosokra és külön gyerekbarát ételekkel várják őket. Ne rendeljünk számukra ismeretlen, új ételeket, menjünk inkább biztosra

Legyen külön gyerekasztal
Ha nagyobb társasággal érkezünk és több gyerek is van, érdemes nekik külön asztalt kérni. Első hallásra nem tűnik biztonságos ötletnek, de ne aggódjunk, csodálatos módon biztos, hogy mindenki ott akar majd ülni az asztalnál.