Jump to content

Nem mini felnőttek és nem is szabad úgy kezelni a gyerekeket

2023. 02. 03. 19:00

Sokszor halljuk azt a kifejezést, hogy a gyerekek kicsi felnőttek. Ezzel lehet egyetérteni és ellenkezni.

Semmikép nem jó, ha a gyerkőcöket butának gondolják pusztán azért, mert még keveset tudnak a világról. Márpedig vannak néhányan, akik lekicsinylik a legfiatalabbakat. Mások pedig úgy tekintenek rájuk, mint miniatűr felnőttek. Érezhetően ez két szélsőséges felfogás, de valahol középúton van az igazság.

Sok szempontból káros lehet úgy azonosítani a csemetéket, mint kis testben élő felnőttek és ez a gyógyításban is igaz. Nem véletlenül létezik gyermekgyógyászat és nem véletlenül található használati-, alkalmazási útmutató a gyógyszereken. Szervezetük, testük még nem teljesen kialakult és egyes balesetekben sokkal nagyobb veszély leselkedik rájuk. Csontjuk ugyan rugalmasak, de ettől még így is gyakori a csonttörés. Kevesebb rajtuk a zsírréteg, ezért a hideg elleni védelem sem olyan hatékony, ezért könnyebben kihűlhetnek, felhevülhetnek, valamint kiszáradhatnak.

A komoly betegségek kezelésében, amelyek kivizsgálásokat és műtéteket is magával vonhat, nem véletlenül végzik olyan egészségügyi intézményekben, ahol a legkisebbekre van specializálva minden eszköz, gyógyászati berendezés.

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)