Jump to content

Ételallergia gyümölcstől? Bizony!

2021. 09. 09. 19:00

Az egészséges életmód fenntartásában nagy szerepe és fontossága van a rostokban, vitaminokban gazdag zöldségeknek és gyümölcsöknek.

Az egészéges életvitelt élő szülők ezt igyekeznek gyermekeik számára is továbbadni. A legjobb, ha szezonálisan kapható gyümölcsökkel kínáljuk gyerkőceinket, hiszen azok jó eséllyel frissen szedettek. Bármilyen jót is szeretnénk, egyes gyümölcsökre azonban allergiás reakcióval válaszolhatnak a gyerekek. A gyümölcs elfogyasztása után akár azonnal jelentkezhetnek a tünetek, és akár enyhe, de súlyosabb lefolyású is lehet. A bőr viszketése, kiütések, az arc kipirosodása, a nyelv és a torok duzzadása és légszomj is jelezheti az ételallergiát.

A legjobb esetben beazonosítható, hogy mi okozza az allergiát és az kiiktatható legalább egy időre a gyerkőc étrendjéből.

Érdemes naplózni azt is, hogy mit fogyaszt a gyermek és az esetleges allergiás reakciót is fel kell jegyezni. Amennyiben egyértelmű, hogy melyik gyümölcs okoz problémát, úgy annak adagolását mellőzni kell. Ugyanakkor, ha a tünetek jelentkeznek és súlyosabb formában, mindenképp szükséges orvoshoz fordulni.

Jó hír, hogy a gyerekek többsége kinőhetik ezt a fajta érzékenységet, de még így sem árt az óvatosság.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)