Jump to content

Szabadon vagy sem?

2021. 04. 15. 19:00

Mit csinál egy gondoskodó, gyermekét féltő anyuka, ha gyermeke elvágja, felsérti az ujját, valamelyik másik testrészét? Azt, amit mindenki más: megtisztítja a seb környékét és sebtapaszt helyez a sérülésre.

A sérülés mértékétől függ, hogy elegendő-e a sebtapasz. Amennyiben nem komoly, otthoni ellátás is elengedő a sérülés kezelésére, akkor ez a legcélszerűbb megoldás. De mit csinál a legtöbb gyerkőc?

Valameddig megtűrik magukon a sebtapaszt, de a játék hevében könnyen lehet, hogy megszabadul attól. Aztán vannak olyanok, akik eleve azt javasolják, hogy a sebet érdemes szabadon hagyni annak érdekében, hogy minél gyorsabban gyógyuljon a seb.

A tavasz és a nyári időszak vonzza a gyerekeket a természetbe. Többet mozognak, aminek az eredménye a több sérülés is lehet. Minden esetben fontos a seb megtisztítása, és a szakemberek szerint nagyon fontos a külvilágtól elzárni a sebet annak érdekében, hogy a kórokozók útját elzárjuk a sérült felülettől. A nyílt seb ugyanis a kórokozók számára egyenes bejutást jelent a szervezetbe. A sebtapasz tehát véd a fertőzésektől és óvja az érintett részt a fizikai behatásoktól is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)