Jump to content

Nyári bőrbetegségek

2020. 08. 18. 19:00

Nyáron sokkal inkább ki van téve a bőrünk mindenféle sérülésnek, fertőzésnek, hiszen jobban szabadon hagyjuk a testünket és ebben az időszakban többet tartózkodunk strandon, napon.

A hőség csábít a víz közelébe. Akinek nincs otthoni medencéje vagy akár annak ellenére is szívesen keres fel strandot. Igazi mókát ígér a kisgyermekes családok számára a strand, de veszélyeket is rejthet.

Szemölcs

Az egyik, amellyel a gyerekek gyakran megismerkednek az a fránya szemölcs. A vírusos szemölcsök közül az úgynevezett uszodaszemölccsel sok gyermek küzd meg. A vöröses színű, kissé behúzódott közepű, de a bőrből kiemelkedő bőrelváltozást nevezik így, amely megjelenhet a hónaljakban, az arcon, de akár a szemhéjakon is. Amint a furcsa duzzanatokat a szülő észleli gyermeke testén, érdemes bőrgyógyászt felkeresni, mert az uszodaszemölcs gyorsan terjed. A megelőzés azzal kezdődik, ha a bőrt szárazon tartjuk.

Melegkiütés

A forróság a kicsik bőrét is megviselheti. Ha a tűző naptól meg is óvjuk őket, a melegkiütés még jelentkezhet a kicsik bőrén. A viszkető, piros kiütések esetében is az a legfontosabb, hogy szárazon tudjuk tartani a baba bőrét. A műszálas darabok használatát mellőzzük, helyette pamut ruhákat adjunk a kicsire.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)